Shiatsu in Bedrijf

shiatsu-massage

Als bedrijfsmasseurs hebben we al bijna twintig jaar ervaring. Een aantal van onze opdrachtgevers zijn al vanaf het prille begin klant en kunnen na al die jaren ‘niet meer zonder’. Wat iedere keer weer leuk is om te horen. Naast stoelmassage verzorgen we ook shiatsu massage. Het is juist deze shiatsu massage waar de meeste medewerkers, wanneer ze er eenmaal mee hebben kennisgemaakt, voor kiezen.

Terughoudend

In eerste instantie zijn potentiële klanten bij een offerteaanvraag ten opzichte van shiatsu massage terughoudend want, ‘wat de boer niet kent dat eet ie niet’……
’Horizontaal op je buik, op een matras, op de grond bij je werkgever.’ Dat gaat er bij de meesten niet in. In de praktijk blijkt dit altijd weer anders te zijn.
Vorige week hadden we een eenmalige opdracht bij een bekende onderwijsinstelling. De medewerkers van het callcenter hadden een stoelmassage verdiend. Behalve onze massagestoelen hadden we ook een futon (shiatsu matras) meegebracht. Sommige mensen zitten nu eenmaal zo ‘vast’ dat een stoelmassage nauwelijks baat heeft.
Die gaan bij ons altijd ‘op de mat’ zodat de spanning in het lichaam beter kan worden ‘losgemaakt’.

Effectiever

In dergelijke gevallen is één shiatsu massage effectiever dan vijf stoelmassages. Het is telkens weer verbazingwekkend hoe makkelijk medewerkers zijn over te halen om ‘even te komen liggen’. Zeker bij eenmalige opdrachten. Wanneer het eerste schaap weer over de dam is dan volgt de helft van de afdeling al snel. Waarschijnlijk komt dat door het effect van de behandelingen, want de gezichtsuitdrukking van iemand die net behandeld is spreekt vaak boekdelen.

De juiste lichaamshouding

We hebben op deze afdeling de nodige individuele adviezen gegeven over werkplek inrichting, houding en ergonomie. Wonderbaarlijk dat ondanks preventiemedewerkers en arbo richtlijnen driekwart van het personeel een verkeerde werkhouding heeft.

  • Beeldschermen staan vaak te laag.
  • Beeldschermen staan vaak te ver weg.
  • Toetsenborden staan ook vaak te ver weg.
  • Medewerkers zitten teveel met de neus richting computerscherm.

Zorg dat uw werkhouding in orde is; Het scheelt u klachten en ons veel extra werk. ;-)

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Zoek op trefwoord/onderwerp

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Onderwerpen