Cursus voor stoelmasseurs

stoelmassage

We starten dit jaar met een massage opfriscursus. Deze is toegankelijk voor de masseurs die bij ons werkzaam zijn en voor sollicitanten met een geschikte vooropleiding met de nodige werkervaring. De cursus is bedoeld om onze kwaliteit hoog te houden en nieuwe massagetechnieken te leren. We hebben de beschikking over een prachtige ruimte waar in de pauzes naar hartenlust kan worden gewandeld in het aangrenzende polderpark.

Focus op klachtenbehandeling

De vervolgcursus wordt gegeven door o.a. Remco de Wit die al meer dan vijftien jaar ervaring heeft met het masseren bij bedrijven. Vanuit zijn jarenlange ervaring en therapeutisch brede achtergrond is de cursus vooral gericht op behandeling van klachten. De meeste cursussen richten zich op het preventieve aspect van de massages, echter in de praktijk wordt een stoelmasseur regelmatig geconfronteerd met klachten die met de juiste aanpak goed te behandelen zijn. Massage in Bedrijf heeft voor haar stoelmassage behandelingen een eigen kata (volgorde van behandelen) ontwikkeld, en de manier van werken is krachtig, stevig en niet alleen op preventie van klachten gericht. Een goed uitgevoerde massage gebaseerd op (natuur)geneeskundige inzichten heeft een zeer sterke therapeutische werking.

Shiatsu en aanvullende technieken

Uitgangspunt bij de vervolgcursus zijn de technieken en inzichten uit de shiatsu therapie. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van kennis uit de polariteitleer, het meridiaansysteem, acupunctuur, triggerpoints, stretching en de cranio sacraal therapie. Aan de intentie bij het behandelen wordt in de cursus veel aandacht geschonken, omdat dit voor een belangrijk deel van het effect van de massages bepaalt.

Kwaliteit

De cursus is ook opgezet om onze masseurs bij te scholen. Het is onze bedoeling om in de toekomst gastdocenten uit te nodigen die ons nieuwe inzichten en technieken kunnen leren. Massage is een dynamisch vak. Er zijn voldoende mogelijkheden om bij te blijven. Onze cursus is een aanvulling om kwalitatief goede masseurs in te kunnen blijven zetten bij diverse bedrijven en organisaties. Zoals gezegd: De opleiding is toegankelijk voor masseurs die bij ons werkzaam zijn en voor sollicitanten met een geschikte vooropleiding met de nodige werkervaring.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Zoek op trefwoord/onderwerp

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Onderwerpen