Wat is shiatsu massage

shiatsu-massage

Shiatsu massage is een uit Japan afkomstige manuele therapie die wordt uitgevoerd op een futon en bestaat uit het toepassen van druk met duimen, vingers en handpalmen op specifieke punten op het lichaam.
Traditioneel heten deze punten tsubo’s die zijn te beschouwen als spanningspunten die corresponderen met spieren, botten, bloedvaten, zenuwen, lymfevaten en endocriene klieren. Druktoepassing op deze punten stimuleert niet alleen de huid en verlicht spierstijfheid, maar reguleert eveneens het zenuwstelsel, bevordert de spijsvertering en stimuleert de bloed- en lymfecirculatie en activeert daarmee het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Oorsprong van shiatsu massage

De oorspronkelijke kennis van shiatsu komt uit de traditionele Chinese geneeskunde en bereikte 1000 jaar geleden Japan. Pas in de achttiende eeuw pasten de beoefenaars van de traditionele Japanse massage – Anma genaamd – deze kennis toe in hun techniek. Rond 1920 introduceerde de Japanner Tokujiro Namikoshi shiatsu als een therapeutisch systeem ge├»ntegreerd in de moderne anatomie en fysiologie. Hij is de bedenker van het woord ‘shiatsu’ om zijn systeem te beschrijven. Shiatsu betekent letterlijk ‘vingerdruk’.
In 1956 is shiatsu door het Japanse Ministerie van Gezondheid erkend als een volwaardig therapeutische behandelmethode.

Effect van shiatsu massage

Shiatsu massage herstelt de balans tussen lichaam en geest. Een shiatsu behandeling bevordert de doorstroming van ‘KI’- de vitale levensenergie. In de Oosterse geneeskundige visie staan alle levensfuncties op lichamelijk – fysiologisch, emotioneel, psychisch en spiritueel niveau in relatie met ‘Ki’. Een vrije onbelemmerde circulatie van ‘Ki’ resulteert in een goede gezondheid. Verstoring van deze circulatie door o.a. stress, externe invloeden en uitputting is binnen deze visie de oorzaak van ziektesymptomen. Shiatsu massage onderscheidt zich van massage en andere Westerse manuele technieken doordat shiatsu massage zich richt op de stroming van Ki – de levensenergie.

Shiatsu massage op de werkplek

Shiatsu massage is gericht op het zelfherstellend vermogen van de mens en kan daarom preventief worden toegepast om de gezondheid te behouden en te versterken. Dit is een van de redenen waarom shiatsu massage wordt ingezet om het verzuim bij bedrijven terug te dringen. Zeventig tot tachtig procent van de medewerkers bij onze vaste opdrachtgevers verkiezen shiatsu massage boven stoelmassage vanwege het weldadige karakter en de positieve invloed op de gezondheid. Wij hanteren een stevige, op iedere medewerker afgestemde shiatsu massage en u blijft tijdens de behandeling gekleed. Een shiatsu massage op de werkplek duurt 20 – 30 minuten. Hieronder ziet u hoe wij de shiatsu massage bij de bedrijven uitvoeren.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

2 reacties

  1. Bij wie en waar kun je deze massage in de omgeving van Nijverdal ondergaan.

    1. Beste heer of mevrouw Harleman,voor shiatsu massage op het werk kunnen wij u van dienst zijn. Voor een particuliere behandeling verwijzen we u naar Google. Ons advies is om een therapeut te zoeken met een afgeronde shiatsu beroepsopleiding van minimaal drie of vier jaar.

Zoek op trefwoord/onderwerp

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Onderwerpen