Massage pijnbestrijder bij reumatische klachten

rheuma

Uit een enquête van een collega stoelmassage aanbieder blijkt dat 88% van mensen met reumatische klachten baat heeft bij een massage. De meest voorkomende effecten van massage zijn; meer bewegingsvrijheid, minder last van koude handen en voeten, betere doorbloeding en pijnverlichting. Een goede reden om er op dit massage weblog aandacht aan te besteden.

RondReuma congres

Sinds 2007 verzorgt het bedrijf stoelmassages op diverse evenementen rond het thema reuma zoals het RondReuma congres en de Nationale Reumapatiëntendag. De positieve reacties tijdens deze massagesessies was de aanleiding voor een enquête.
Vooral de uitkomst over pijnverlichting mag als verrassend worden gezien omdat dit nog niet eerder is onderzocht. Katrien de Graaf, initiatiefnemer van de enquête, is zeer tevreden over de resultaten: “als we kijken naar de positieve effecten van massage op reumatische klachten dan is het opvallend om te zien dat 25% van de patiënten zich nooit laat masseren. 40% bezoekt minimaal 1 keer per maand de massagepraktijk en 25% laat zich 1 keer per week masseren. Voor het volledige overzicht van de enquêteresultaten verwijzen wij u naar de website van Katrien de Graaf: MassageProfs.nl

Verbetering vaak dagen voelbaar

Wanneer er gevraagd werd naar de periode waarin de positieve effecten merkbaar zijn gaf een kwart aan dat de effecten zoals pijnverlichting, toename van bewegingsvrijheid en een betere doorbloeding meer dan 3 dagen voelbaar is. En 24% zegt hier tussen de 1 tot 3 dagen profijt van te hebben.

Kosten massage declareren

Katrien de Graaf: “de conclusie uit dit onderzoek is dat massage voor mensen met reumatische klachten een zeer goede manier is om pijn te bestrijden. De effecten zijn vaak dagen voelbaar. Het merendeel van respondenten heeft de weg naar de masseur al gevonden, maar een kwart maakt nog geen gebruik van deze vorm van pijnbestrijding. Er was nog weinig bekend over de effecten van massage bij reumatische klachten. Deze enquête brengt een aantal aspecten aan het licht die aanleiding kunnen geven voor verder onderzoek”.
Wat voor veel mensen nog onbekend is, is dat een bezoek aan de massagetherapeut door veel verzekeraars voor een groot deel wordt vergoed. Deze vorm van pijnbestrijding valt onder alternatieve geneeswijze. Men moet hiervoor een aanvullende verzekering hebben en controleren of de massagetherapeut aansluiting heeft gezocht bij de desbetreffende ziektekostenverzekeraar.

Bron: Katrien de Graaf Amsterdam

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Zoek op trefwoord/onderwerp

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Onderwerpen