Acupunctuur & massage

Acupunctuur versterkt het effect van onze massage behandelingen

Acupunctuurpunten

Door het lichaam loopt een uitgebreid circuit van energiekanalen, de meridianen genoemd, welke in verbinding staan met de organen. Op deze meridianen bevinden zich specifieke punten, de acupunctuur punten. Door het aanprikken van deze acupunctuurpunten kan men de stroom in het circuit beïnvloeden, waardoor klachten verbeteren.

Acupunctuurpleisters

Traditioneel wordt er in de acupunctuur gebruik gemaakt van dunne naalden. Onze masseurs werken vanuit praktisch oogpunt met zgn. acupunctuurpleisters. Kleine pleistertjes uitgerust met uiterst kleine naaldjes (ca.1mm) die nauwelijks voelbaar zijn en een aantal dagen op de huid kunnen blijven zitten. Deze pleisters hebben een vergelijkbare werking als de traditionele acupunctuurnaalden.

Acupunctuur tijdens de massage

Bij een massagebehandeling met hardnekkige klachten stellen we een diagnose volgens de traditionele Chinese geneeswijze en vormen we een behandelstrategie. Aan het einde van een sessie is slechts een aantal minuten nodig om deze acupunctuurpleisters aan te brengen. De werking ervan verlicht de klachten en versterkt de effectiviteit van de massage; in goed Nederlands, synergie!