Acupressuur & drukpuntmassage

Wat zijn de verschillen en de overeenkomsten?

Acupressuur

Tijdens onze stoelmassage en shiatsu massage behandelingen bij bedrijven maken we gebruik van acupressuur. Deze behandeltechniek komt overeen met die van acupunctuur. In plaats van gebruik te maken van naalden wordt bij acupressuur druk uitgeoefend met de duimen en vingers om acupunctuurpunten en spanningspunten op het lichaam te manipuleren.

Toepassing acupressuur

Met acupressuur kunnen net zoals bij acupunctuur, geblokkeerde acupunctuurpunten op de meridianen (energiebanen) worden vrijgemaakt waardoor de energie in het lichaam beter kan bewegen. Ook kan met acupressuur invloed worden uitgeoefend op de werking van organen en orgaansystemen wat ten goede komt aan de gezondheid.

Tijdens de massagebehandelingen worden behalve acupressuur, manuele technieken toegepast zoals rotaties en strekkingen. Daarnaast worden extra spanningspunten op het lichaam behandeld – de zogenaamde tsubo’s – die niet altijd overeenkomen met de punten die men gebruikt in de acupressuur en acupunctuur.

Verschil acupressuur en drukpuntmassage

De term drukpuntmassage is een meer algemene term voor zowel acupressuur als shiatsu massage. In feite duidt het woord drukpuntmassage op het verschil met de traditionele massage waarbij gebruik wordt gemaakt van glijdende bewegingen van handen, vingers en duimen. Bij drukpuntmassage is de behandeling gericht op acupunctuurpunten, triggerpoints, en reflexpunten; punten op het lichaam met ieder hun eigen specifieke betekenis en functie. Wanneer bij drukpuntmassage alleen gebruik gemaakt wordt van acupunctuurpunten spreekt men van acupressuur.

Het stiltepunt bij drukpuntmassage

Drukpuntmassage kenmerkt zich door het zogenaamde ‘stiltepunt’ of ‘omslagmoment’ tijdens het drukken. Tijdens dit omslagmoment – van druk uitoefenen en druk loslaten – is er een moment van ‘geen beweging’ die wanneer nodig, tot enkele seconden kan worden vastgehouden. Juist in dit stiltemoment richt de masseur zich op de spanning in een drukpunt. Als dit goed, herhaaldelijk en ritmisch wordt uitgevoerd zal de spanning worden opgeheven. Door met drukpuntmassage strategisch te handelen, kan men vele klachten opheffen.

Meer weten over de voordelen van drukpuntmassage?

Nieuwsgierig geworden hoe deze toepassingen van invloed kunnen zijn op het welzijn van jullie werknemers? Wij verzorgen acupressuur massage bij bedrijven en overheidsinstanties die weten dat een goede massage bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van de medewerkers. Maak gebruik van een vrijblijvende kennismaking. We komen het kosteloos bij jullie demonstreren.