Het directe effect van bedrijfsmassages op spierklachten door het zitten

bedrijfsmassage spierklachten

Bij Massage in Bedrijf zien we dagelijks hoe langdurig zitten op kantoor kan leiden tot meerdere spierklachten. Nek-, schouder- en hoofdpijn zijn veelvoorkomende problemen, net zoals stijfheid en pijn in de rug en andere spieren. Een persoonlijke stoelmassage kan direct verlichting bieden en komt met een tal van positieve effecten. Lees hier meer over het directe effect op spierklachten!

Nek- en schouderklachten

Directe verlichting van spanning

Eén van de meest directe effecten van een stoelmassage is de verlichting van spanning in de nek en schouders. Veel zitten achter een computer kan leiden tot overbelasting van deze spieren, wat resulteert in pijn en stijfheid. Tijdens een stoelmassage worden specifieke technieken gebruikt om de spieren in de nek en schouders te ontspannen en te ontlasten.

Verbeterde bloedcirculatie

Massage bevordert de bloedcirculatie, wat helpt om opgehoopte afvalstoffen in de spieren af te voeren. Dit vermindert ontstekingen en bevordert het herstel van beschadigd weefsel. De verbeterde bloedtoevoer zorgt ook voor meer zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren, wat direct bijdraagt aan een vermindering van pijn en spanning.

Hoofdpijn

Spanning en stress verminderen

Hoofdpijn, vooral spanningshoofdpijn, wordt vaak veroorzaakt door stress en spierspanning in de nek en schouders. Een stoelmassage helpt deze spanning te verminderen, wat meteen kan leiden tot verlichting van hoofdpijn. De ontspanning van de spieren in het hoofd- en nekgebied zorgt ervoor dat de druk op zenuwen en bloedvaten afneemt, wat vaak de hoofdpijn veroorzaakt.

Ontspanning van gezichts- en schedelspieren

Een goede stoelmassage kan ook de spieren in het gezicht en de schedel ontspannen, wat vaak over het hoofd wordt gezien. Dit kan direct helpen om druk en pijn te verminderen die verband houden met hoofdpijn.

stoelmassage spierklachten

Rugpijn

Losmaken van stijve spieren

Langdurig zitten leidt vaak tot stijfheid in de rugspieren. Een stoelmassage richt zich op de rug, waar de masseur technieken gebruikt om de spieren los te maken en spanning te verminderen. Dit zorgt voor onmiddellijke verlichting van stijfheid en pijn in de rug.

Correctie van houdingsgerelateerde spanning

Veel rugpijn ontstaat door een slechte zithouding. Stoelmassages helpen de spieren die verantwoordelijk zijn voor een goede houding te versterken en te ontspannen, wat direct kan bijdragen aan een betere houding en minder pijnklachten.

Algemene spierklachten

Verhoogde flexibiliteit

Een stoelmassage verhoogt de flexibiliteit van de spieren door ze te strekken en los te maken. Dit helpt direct om stijfheid en spierpijn te verminderen, vooral in spieren die door langdurig zitten verkort en gespannen zijn geraakt.

Pijnvermindering door endorfineproductie

Massage stimuleert de aanmaak van endorfines, de natuurlijke pijnstillers van het lichaam. Dit leidt tot een directe vermindering van pijn in de algemene spieren. De verhoogde productie van endorfines zorgt ook voor een gevoel van welzijn en ontspanning.

Zitten zonder spierklachten met Massage in Bedrijf

Of het nu gaat om nek-, schouder-, hoofd-, rug- of algemene spierpijn, een persoonlijke stoelmassage biedt meteen verlichting en bevordert de algehele gezondheid en productiviteit van werknemers! Bij Massage in Bedrijf richten onze deskundige masseurs zich op de specifieke klachten van elke werknemer, waardoor ze directe en effectieve verlichting bieden. Wil je ontdekken hoe onze stoelmassages jouw team kunnen helpen? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of vraag direct 9 gratis proefmassages aan en ervaar zelf de voordelen!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Zoek op trefwoord/onderwerp

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Onderwerpen