Hoe ga jij als werkgever ziekteverzuim tegen?

ziekteverzuim bedrijfsmassages

Het welzijn van je medewerkers heeft een directe invloed op jouw onderneming. Het verminderen van ziekteverzuim op de werkvloer is cruciaal voor de productiviteit van jouw bedrijf. Een laag ziekteverzuim duidt vaak op een gezonde en ondersteunende werkomgeving. Hoe kun jij die creëren? In deze blog lichten we diverse manieren toe waarop jij het ziekteverzuim onder je werknemers kunt minimaliseren.

Creëer een gezonde werkomgeving

 1. Ergonomische werkplek: Zorg ervoor dat de werkplekken van je medewerkers ergonomisch verantwoord zijn. Dit helpt fysieke stress en blessures te voorkomen, vooral bij diegenen die lange uren achter een bureau doorbrengen.
 2. Luchtkwaliteit en verlichting: Een goede luchtkwaliteit en voldoende natuurlijk licht dragen bij aan het welzijn van medewerkers. Dit kan helpen bij het voorkomen van gezondheidsproblemen en het verbeteren van de algehele gemoedstoestand.
 3. Regelmatige pauzes: Stimuleer medewerkers om regelmatig korte pauzes te nemen. Dit kan mentale vermoeidheid verminderen en de productiviteit verhogen.

Stressmanagement

 1. Ondersteuning bij stress: Bied ondersteuning aan werknemers om stress te verminderen. Dit kan variëren van counseling tot mindfulnessprogramma’s, afhankelijk van de behoeften van je personeel.
 2. Werk-privébalans: Zorg ervoor dat medewerkers een gezonde balans kunnen behouden tussen werk en privéleven. Moedig het nemen van vakanties aan om te herstellen van werkgerelateerde stress.

Gezondheidsbevordering

 1. Welzijnsprogramma’s: Overweeg het aanbieden van gezondheids- en welzijnsprogramma’s, zoals toegang tot fitnessfaciliteiten of het verstrekken van gezonde maaltijden op de werkplek.
 2. Educatieve initiatieven: Organiseer seminars of workshops over gezondheidsonderwerpen om bewustzijn te creëren en gezonde keuzes te bevorderen.
ziekteverzuim

Flexibele werkschema's

 1. Thuis werken: Sta thuis werken toe wanneer mogelijk. Dit kan medewerkers helpen om werk en gezondheid in evenwicht te houden.
 2. Flexibele uren: Bied flexibele werktijden aan zodat werknemers hun werk gemakkelijker kunnen afstemmen op hun persoonlijke behoeften, zoals doktersafspraken of kinderopvang.

Werknemersbetrokkenheid en communicatie

 1. Open communicatie: Zorg voor een open communicatiekanaal waar medewerkers hun zorgen en problemen kunnen bespreken.
 2. Betrokkenheid aanmoedigen: Moedig werknemers aan om zich uit te spreken over hun gezondheidsproblemen en bied ondersteuning wanneer dat nodig is. Dit kan het gevoel van verbondenheid vergroten en problemen tijdig aanpakken.

Stoelmassages op het werk

Naast deze strategieën kunnen stoelmassages op het werk een krachtig hulpmiddel zijn om ziekteverzuim te verminderen. Stoelmassages richten zich op de fysieke en mentale spanning die vaak gepaard gaat met kantoorwerk. Ze bieden momenten van ontspanning en verlichten stress, wat kan leiden tot een lager ziekteverzuim. Door regelmatige stoelmassages aan te bieden, toon je als werkgever zorg voor het welzijn van je medewerkers, wat de betrokkenheid en tevredenheid van je medewerkers kan vergroten.

Het is bewezen dat stoelmassages op het werk tal van voordelen bieden. Ze verminderen niet alleen stress en spanning, maar verhogen ook het algehele welzijn van medewerkers. Hierdoor zijn ze beter in staat om met de dagelijkse uitdagingen om te gaan, zowel fysiek als mentaal. De korte duur van deze massages (20, 25 of 30 minuten) maakt ze toegankelijk en gemakkelijk in te plannen, zelfs in drukke werkschema’s.

ziekteverzuim massages

Effectiviteit van bedrijfsmassages

Wat maakt stoelmassages zo effectief in het verminderen van ziekteverzuim? Allereerst dragen ze bij aan het fysieke welzijn van medewerkers door spierspanning te verminderen en de algehele lichamelijke gezondheid te verbeteren. Minder fysieke spanning betekent minder kans op werkgerelateerde blessures en ongemakken, wat op zijn beurt ziekteverzuim kan verminderen.

Daarnaast hebben stoelmassages een aanzienlijk positief effect op de mentale gezondheid van werknemers. Ze helpen stress te verminderen en bevorderen ontspanning. Werknemers die regelmatig ontspannen zijn over het algemeen veerkrachtiger en beter in staat om stressfactoren op de werkplek aan te pakken. Dit resulteert in een verlaagd risico op burn-out en andere stressgerelateerde aandoeningen, wat een directe impact heeft op het verminderen van ziekteverzuim.

Bovendien dragen stoelmassages bij aan een positieve werkcultuur waarin het welzijn van medewerkers centraal staat. Werknemers waarderen het wanneer hun werkgever in hun gezondheid investeert en zijn over het algemeen meer tevreden over hun baan. Dit kan de werknemersbetrokkenheid vergroten en een gevoel van loyaliteit ten opzichte van het bedrijf bevorderen.

Hoe ga jij ziekteverzuim tegen op de werkvloer?

Stoelmassages op het werk zijn niet alleen een aangename traktatie voor medewerkers, maar ook een effectieve strategie om ziekteverzuim te verminderen. Door te investeren in de gezondheid en het welzijn van je medewerkers, bouw je aan een productievere, positievere en gezondere werkomgeving. Overweeg stoelmassages op de werkplek als onderdeel van je algehele strategie om ziekteverzuim tegen te gaan. Het kan een kleine stap zijn met grote voordelen voor zowel je medewerkers als je organisatie. Massage in Bedrijf kan jouw helpen om het welzijn van je werknemers te optimaliseren voor het creëren van een gezond en productief bedrijf.

Neem gerust contact met ons op voor aanvullende informatie of verzoek vrijblijvend een offerte voor meer details. Ontdek samen met ons de voordelen van stoelmassages op de werkvloer en laat je team de positieve effecten ervaren. Het investeren in hun welzijn betekent investeren in de toekomst van jouw bedrijf!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Zoek op trefwoord/onderwerp

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Onderwerpen