De 5 meest voorkomende lichamelijke klachten op kantoor, en hoe jij ze als werkgever kunt voorkomen!

lichamelijke klachten kantoor

Als werkgever wil je natuurlijk het beste voor je team. Een gezonde en gelukkige werkomgeving is niet alleen goed voor de productiviteit, maar ook voor het welzijn van de medewerkers. Helaas brengt het kantoorleven vaak lichamelijke klachten met zich mee. Gelukkig hebben wij de oplossing die deze veelvoorkomende klachten verhelpt. In deze blog bespreken we de vijf meest voorkomende lichamelijke klachten bij het hebben van een kantoorbaan en hoe stoelmassage op het werk deze verhelpt!

1. Rugklachten

Eén van de meest voorkomende klachten onder kantoormedewerkers zijn rugklachten. Langdurig zitten in dezelfde positie leidt tot spanning en stijfheid in de rugspieren. Stoelmassage op kantoor vermindert deze spanning en verbeteren de bloedcirculatie, waardoor rugklachten worden voorkomen en verholpen.

2. Nek- en schouderpijn

Het veelvuldig gebruik van computers en laptops kan leiden tot nek- en schouderpijn door een slechte houding en overmatige spanning. Stoelmassage richt zich specifiek op het ontspannen van deze gebieden, waardoor medewerkers verlichting ervaren en verdere pijn wordt voorkomen.

pijn klachten kantoor

3. RSI (Repetitive Strain Injury)

RSI wordt veroorzaakt door herhaalde bewegingen, zoals typen of muizen, wat kan leiden tot pijnlijke spieren en gewrichten. Door regelmatig stoelmassage op kantoor aan te bieden, kunnen medewerkers ontspannen en worden gespannen spieren losgemaakt, waardoor het risico op RSI wordt verminderd.

4. Vermoeidheid en gebrek aan energie

Langdurig zitten leidt tot vermoeidheid en een gebrek aan energie, wat de productiviteit enorm vermindert. Stoelmassage op kantoor stimuleren de bloedsomloop en maken endorfines vrij, wat zorgt voor een verhoogde energie en alertheid bij medewerkers.

5. Stress en spanning

Werkgerelateerde stress is een veelvoorkomend probleem op kantoor en heeft spanning in het lichaam en mentale vermoeidheid als gevolg. Stoelmassage op kantoor biedt niet alleen fysieke ontspanning, maar ook mentale rust, waardoor medewerkers zich kalmer en meer gefocust voelen.

Stoelmassage als oplossing

Ontspannende stoelmassage

Ontspannende en therapeutische stoelmassage zijn effectieve manieren om de bovengenoemde lichamelijke klachten op kantoor te voorkomen en te verlichten. Tijdens een ontspannende stoelmassage wordt de spanning in de spieren verminderd en wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, waardoor de kans op rug- en nekklachten wordt verkleind. Bovendien helpt het vrijkomen van endorfines tijdens de massage bij het verminderen van stress en vermoeidheid, waardoor medewerkers zich meer ontspannen en energieker voelen.

Therapeutische stoelmassage

Therapeutische stoelmassage biedt gerichte behandelingen voor specifieke klachten, zoals RSI en gespannen spieren. Door middel van verschillende massagetechnieken worden knopen en spanningen in de spieren losgemaakt, terwijl de bloedtoevoer naar deze gebieden wordt verhoogd. Dit helpt niet alleen bij het verlichten van bestaande klachten, maar ook bij het voorkomen van verdere schade.

Zowel ontspannende als therapeutische stoelmassage dragen bij aan een gezondere en gelukkigere werkomgeving, waarin medewerkers zich gewaardeerd en ondersteund voelen in hun welzijn en prestaties.

Massage in Bedrijf bij jou op kantoor?

Door stoelmassage op kantoor aan te bieden, investeer je als werkgever niet alleen in de gezondheid en het welzijn van je medewerkers, maar ook in de productiviteit en het succes van je bedrijf. Het is een eenvoudige en effectieve manier om veelvoorkomende lichamelijke klachten op kantoor te voorkomen en een positieve werkomgeving te bevorderen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden of vraag vrijblijvend een offerte of demo aan!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Zoek op trefwoord/onderwerp

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Onderwerpen