Massage en gezondheidsmanagement

gezondheidsmanagement

Werkgevers zijn naarstig op zoek naar mogelijkheden om hun medewerkers gezond en fit te houden. Het is de baas die sinds de wet poortwachter verantwoordelijk is voor het wel en wee van zijn medewerkers. Gezondheidsmanagement, om in moderne termen te spreken. Uit gesprekken met P&O managers blijkt telkens weer dat een goede gestructureerde aanpak in deze tak van sport het nodige hoofdbreken kost.

Een goede basis

We gaan ervan uit dat uw organisatie aan de basisvereisten van de Arbowet voldoet. U werkt samen met een goede arbo dienst, uw RI&E en plan van aanpak is in orde, evenals alle andere praktische zaken…… Maar toch, het verzuim blijft aan de hoge kant ondanks uw inspanningen.

Vele mogelijkheden

Wat kunt u ondernemen om uw medewerkers gezond en fit te houden en het verzuim tegen te gaan? Preventiemedewerkers opleiden voor werkplekadvies of genereus uw medewerkers massage aanbieden? Of een aantal maal per jaar de werkplekken af laten stellen en een fysiotherapeut een dagdeel RSI klachten laten verhelpen?
Om in te haken aan de nieuwste trend, kunt u ook kiezen voor health-checks of actie ondernemen om uw mensen bewust te maken van het belang van gezonde voeding en vervolgens het bedrijfsrestaurant saneren van kroket en kaassoufflé. Gezonde en verantwoorde voeding is immers een belangrijke basis voor een goede gezondheid.

Vele keuzes

Waar moet u nu in vredesnaam uit kiezen want u wilt uw medewerkers ook nog eens in beweging krijgen. Een fitnessruimte inrichten binnen het bedrijf of tegemoetkomen in de kosten voor de sportschool? Hoofdbrekens kost het om een sluitend gezondheidsmanagement neer te zetten en vele, vele MT vergaderingen.

Grootste oorzaak ziekteverzuim

Naast het feit dat het van belang is om te investeren in de gezondheid van uw medewerkers, heeft meer dan 70% van het verzuim een andere oorzaak heeft dan medische klachten. Het merendeel hiervan betreft spanningsklachten. Soms is dit als gevolg van een incident, veelal in de privésfeer van de werknemer; maar soms ook zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak.
De meeste van deze klachten zijn het gevolg van overspanning, tot en met burn-out, of onderspanning, tot en met bored-out. Hoe herkent u dergelijke problemen vroegtijdig en wie heeft binnen uw organisatie hierbij de vinger aan de pols?

Regelmatige betaalbare interventies

In het artikel: stoelmassage de verbindende schakel leest u hoe regelmatige massage-interventies op een betaalbare, aangename en professionele wijze bijdragen aan de gezondheid van uw medewerkers.

 

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Zoek op trefwoord/onderwerp

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Onderwerpen