Een schone werkplek zorgt voor minder verzuim

vies-toetsenbord

De werkplekken op Nederlandse kantoren zijn vies. Toetsenborden, muizen en telefoons zijn een bron van bacteriën en viezigheid. Goede hygiëne op de werkplek kan het verzuim in uw organisatie met maar liefst 13% verminderen, blijkt uit onderzoek. Goede zaak om uw werknemers te informeren over goede hygiëne en de gevaren van vieze werkplekken.

Hygiëne

Op veel werkplekken laat de hygiëne te wensen over. Vooral toetsenborden, muizen en telefoons zitten vol bacteriën en vuil. Het schoonmaakpersoneel mag deze apparatuur vaak niet schoonmaken om te voorkomen dat deze stukgaan, maar werknemers vergeten vervolgens om zelf een doekje over hun apparatuur te halen. Een vieze werkplek leidt tot een hoger ziekteverzuim, zo blijkt uit Amerikaans wetenschappelijk onderzoek. Hoogste tijd om werknemers te stimuleren om bij te dragen aan een schone werkplek.

Verzuim 13% minder door hygiëne

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 1.600 werknemers. Zij kregen een programma van negentig dagen, waarin aandacht werd besteed aan hygiëne op de werkplek en de risico’s van bacteriën en vuil. Het ziekteverzuim onder de deelnemers daalde met maar liefst 13%. Investeren in goede hygiëne op de werkplek, bespaart uw organisatie dus geld.

Flexwerken zorgt voor extra viezigheid

In veel organisaties is flexwerken tegenwoordig heel normaal. Dat zorgt voor extra kans op besmetting door micro-organismen. Wijs werknemers er daarom op dat het verstandig is om muis, toetsenbord en telefoon schoon te maken als ze een werkplek gebruiken die eerder door iemand anders gebruikt is. Eenvoudig wegwerp-schoonmaakdoekjes ter beschikking stellen is een goed begin om de hygiëne op het werk te verbeteren.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Zoek op trefwoord/onderwerp

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Onderwerpen