reflexologie en voetreflex behandeling

reflexologie

U heeft er vast wel eens van gehoord: Reflexologie, reflex-zones en voetreflex behandelingen….. U kunt met deze massagetechnieken kennismaken wanneer u van ons een massage behandeling ‘op de mat’ krijgt in plaats van de massagestoel. Reflexzones zijn gebieden op de handen, voeten, oren, de rug, de buik, en het gezicht die een toestand van een orgaan of orgaansysteem elders in het lichaam ‘reflecteren’. Door een reflexzone te prikkelen kan invloed worden uitgeoefend op een corresponderend orgaan of orgaansysteem elders in het lichaam.

Verschil shiatsu en voetreflex behandeling

De reflexzones in de voeten kunnen in tegenstelling tot voetreflex massage heel goed behandeld worden met duim- en handpalmdruk zoals tijdens onze shiatsu behandelingen. Het verschil  tussen shiatsu en voetreflexologie is vergelijkbaar met het verschil tussen klassieke massage, waarbij gebruik wordt gemaakt van olie, en shiatsu die ‘droog’ door de kleding heen wordt gegeven.

Praktisch toepasbaar bij bedrijfsmassage

Met de technieken van shiatsu massage  is reflexologie op de voeten uitstekend toe te passen. Dankzij onze kennis van de lokalisatie en karakteristieken van de verschillende reflexzones zijn deze goed met de vingers en duimen te voelen, te stimuleren of te sederen. Voor de massage behandelingen die wij bij bedrijven verzorgen, is het een praktische bijkomstigheid dat de voetreflex massage zelfs ‘door de sokken heen’ kan worden gegeven.

Reflexzones als diagnostisch controlemiddel

Gedurende een shiatsu behandeling voelt de masseur, naast de toestand van de reflexzones op de voeten, ook de hoedanigheid van de reflexzones op de rug, de handen, de buik en de oren.  Hierdoor wordt een verifieerbaar totaalbeeld verkregen over de toestand van organen, orgaansystemen en eventuele spanningen in het lichaam.
Wanneer iemand een belaste of gespannen lever heeft, resulteert dat in een verharde, enigszins taaie en verdikte zone onder het rechter schouderblad. Het is  interessant om tijdens een shiatsu behandeling te ondervinden dat de lever-reflexzone op de rechter voetzool eveneens gespannen aanvoelt.

Verschillende uitwerking

Een traditionele voetreflex massage met olie, waarbij ook de onderbenen en de knieën worden mee behandeld, geeft een andere sensatie dan bij een shiatsu behandeling. Hoe precies is moeilijk te beschrijven. Het verschil is goed te ervaren wanneer je het ondergaat. Tijdens een voetreflex behandeling lijkt het alsof de ontspanning diep vanuit het lichaam naar de periferie gaat, waar het bij een shiatsu behandeling vanaf de periferie juist naar binnen lijkt te gaan.
Voetreflex behandelingen werken zeer ontspannend en stimulerend tegelijk. Dat kan een werknemer op kantoor best wel gebruiken!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Zoek op trefwoord/onderwerp

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Onderwerpen