Gezondheidscheck

voeding-gezondheid

“Niet die kroket pakken. Die gaan we verbieden. Neem liever die verse salade met avocado en noten….” Is dat het gesprek in het bedrijfs-restaurant van morgen, tussen een chef en een medewerker? Achmea denkt van wel. Ze willen binnenkort het gezonde personeel regelmatig laten onderzoeken door arbo-artsen. Vitaliteitsmanagement, heet dat. Medewerkers kunnen vervolgens van hun chef te horen krijgen dat ze iets aan hun leefstijl moeten doen.

Invloed op werknemers

“Ik denk dat over tien jaar 95 procent van de grote bedrijven op de een of andere manier inspraak claimt op het gezondheidsgedrag van werknemers”, zei directeur Peter van Kleij van de arbopoot van Achmea tegen Het Financiële Dagblad.
Kleij liep daarmee vooruit op de beurs Gezond in Bedrijf, op 23 en 24 mei j.l. in de Jaarbeurs in Utrecht waar Massage in Bedrijf ook aanwezig was. Trapt Achmea met deze uitspraak een nieuwe trend op de staart?

Onze visie

Tien jaar geleden zouden dergelijke ideeën en uitspraken ondenkbaar zijn. Wij verwachten ook dat binnen de komende tien jaar gezondheid checks binnen bedrijven een normaal onderdeel zullen zijn, zelfs bij sollicitatie procedures. Dat klinkt eng en sciencefiction-achtig, maar door de sterker wordende efficiëntie in de maatschappij niet ondenkbaar.
Waarom zou een werkgever eigenlijk  moeten opdraaien voor de ongezonde en onverantwoorde leefwijze van zijn medewerkers.

Lao Tze

Maar hoe kan een werkgever op een verantwoorde manier hiermee omgaan? Door dwang en sancties op te leggen? Of door voorlichting en bewustwording te kweken bij medewerkers in de verantwoordelijkheid voor hun plaats binnen het bedrijf en de eigen gezondheid. Wellicht zal een meer bewuste en ‘holistische’ bedrijfsvoering hierin kunnen bijdragen. In plaats van werknemers als bron van een potentiële grotere omzet te zien, zou ‘gezondheid’ in de bedrijfsvoering de belangrijkste peiler moeten zijn. Winst in de breedste zin van het woord zal dan het natuurlijke gevolg zijn.
Wellicht dat de kredietcrisis het gevolg is van het ontbreken van deze visie.
En dat te bedenken dat Lao Tze, een oude Chinese wijsgeer, al meer dan 2500 jaar geleden haarfijn wist hoe je organisaties het best volgens natuurlijke principes kan inrichten.

Aangename gezondheidscheck

Massage in Bedrijf loopt voorop als het gaat om preventie en het verbeteren van de gezondheid van uw medewerkers. Ons doel is om ervoor te zorgen dat uw medewerkers goed ‘in hun vel zitten’, en te signaleren daar waar het mis gaat. Onze bedrijfsmassage is te beschouwen als een vinger aan de pols van uw medewerkers. Ons uitgangspunt hierbij is stoelmassage en shiatsu massage wat zowel diagnostisch als therapeutisch toepasbaar is. Eventuele verwijzing naar een aanvullend specialisme bij chronische klachten of een verwijzing naar één van onze diëtisten is snel gemaakt. Zo blijven uw medewerkers in goede conditie en wordt ziekteverzuim voorkomen.
Een tweewekelijkse massage en de mogelijkheid om beter in je vel te komen zitten, dat is nog eens een aangename gezondheid check.

 

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Zoek op trefwoord/onderwerp

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Onderwerpen