Preventie Mexicaanse griep

preventie-mexicaanse-griep

Is handen wassen nu hét wapen tegen Mexicaanse griep? Malligheid, vindt u niet? Er zijn veel meer maatregelen die u kunt nemen. Met dit artikel willen we u uitleg, adviezen en suggesties geven over preventieve maatregelen tegen griep. Een goede weerstand is het beste antwoord. Daar begint het mee.

Een goede weerstand en….

 • Zo vroeg mogelijk merken dat uw immuunsysteem actief wordt.
 • Direct maatregelen nemen.

Te weinig mensen weten waarop ze moeten letten. Terwijl het lichaam zoveel signalen geeft dat een ‘vijand’ probeert binnen te dringen. De waarschuwingen lijken onnozel, vandaar dat velen deze verwaarlozen. Zoals een beetje moe, wat minder eetlust, een licht verstopte neus en nog een hele lijst meer. Eén ding hebben ze gemeen: alle klachten zijn nog mild. U snapt het gevaar nietwaar? Doorlopen en hopen dat het weggaat … en dus wachten tot uw lijf grover geschut inzet om u te waarschuwen.

Maatregelen ter preventie van griep

Nu u weet dat u feitelijk actie moeten nemen, komt de vraag: ‘welke acties dan?’.
Er zijn drie hoofdmaatregelen:

 • Voeding, de allerbelangrijkste!
 • Gezonde leefmaatregelen.
 • Reserve-energie verbeteren.

Pas na deze maatregelen versterkt u de weerstand met zaken als homeopathie, fytotherapie en voedingssupplementen. Draait u deze volgorde om en verzaakt u de drie hoofdmaatregelen, dan riskeert u het om tóch ziek te worden.

Voeding uw dagelijkse medicijn

We eten minimaal drie keer per dag. Velen zelfs vaker, als we de tussendoortjes meetellen. Elke keer is dat een kans om voedingsstoffen tot u te nemen waarmee u uw lichaam beter uitrust. Iedere keer dat u producten gebruikt waarin stoffen zitten waaraan het lichaam niets heeft, verzwakt u uw weerstand. Denk aan zaken als onnatuurlijke kleurstoffen, E-nummers en zoetstoffen. Dit geldt ook voor geraffineerde producten (witmeel, koekjes) en voorbewerkte producten. Er gaat als het om gezonde voeding gaat, niets boven VERS en zo onbewerkt mogelijk.

Waar vindt u informatie?

Wilt u meer weten over werkelijk gezonde voeding? Wilt u leren hoe u uw voedsel als geneesmiddel en preventief middel kunt inzetten bij ziekte en gezondheid.
Kijk dan op de website van de Natuurdiëtisten. Wij dragen ze een warm hart toe.
Vanuit hun brede visie kijken ze verder dan de meeste ‘reguliere’ diëtisten. Hun aanpak is gericht op heel de mens en individueel op ieders persoonlijke constitutie.
Een tweede suggestie die we u willen geven is het boek ‘Energieherstelplan’. In dit boek vindt u uitgebreide recepten en veel nuttige informatie. Compleet met het recept van de maand, massage producten, voedingsproducten en supplementen.

Top-10 Voeding tegen griep

 • Kiemgroenten
 • Verse groenten en fruit
 • Groene thee en bronwater (totaal 35 ml per kilo lichaamsgewicht)
 • Omega 3 oliën, hennepzaden, lecithine granulaat
 • Knoflook, geelwortel en gember
 • Gekookt ei, vis
 • Zeegroenten, zeekraal, algen
 • Misosoep
 • Ongeraffineerde granen
 • Verse noten

Leefmaatregelen bij griep

Pas nu komen o.a. de ‘was uw handen’ en andere hygiënemogelijkheden aan de beurt. Schrap ook -als het maar even kan- alle activiteiten die geen energie opleveren.
Slaap eventueel tijdelijk in een andere slaapkamer om elkaar niet aan te steken. En natuurlijk, u verwachtte het misschien al, leef volgens uw constitutie! Juist als uw weerstand laag is, is dat van groot belang.
In het boek ‘t Went zo’n element, geschreven door diëtisten Marijke de Waal Malefijt en Tessa Gottschal kunt u alles daarover terugvinden. Ook de juiste voedingsadviezen.

Versterk uw reserve-energie

Uw lichaam en geest zijn ingenieus ingesteld. Bent u wakker en actief? Dan levert uw lichaam alle stoffen zodat u al die activiteiten kunt doen die u wilt doen. Van lezen, tot werken en sporten. Alleen in rust en bij diepe ontspanning herstelt het lichaam zich optimaal.
Vandaar dat iemand die slecht slaapt of blijft piekeren zich zo uitgevloerd voelt. Nu is alleen slapen niet voldoende, het gaat ook om geestelijke rust. Geestelijke ontspanning, waarbij uw geest even vrij af is. Geen gekwebbel meer in uw hoofd. Dat betekent dat het ook niet belaagd wordt met impulsen.

Werkelijke ontspanning

Een avondje dansen bijvoorbeeld is heerlijk. Hoezeer u ook geniet, toch is dat niet een activiteit waarvan u geest die diepe ontspanning bereikt waarbij het lichaam tot herstelwerkzaamheden kan overgaan. Geestelijke rust bereikt u bijvoorbeeld met meditatie.  Weet u dat 10 minuten per dag mediteren al een weerstandsverhogend effect heeft? Wat dacht u van een lange wandeling in de natuur? Of een uitgebreide ontspannende massage die uw lichaam en geest weer in evenwicht brengt. U laadt er heerlijk van op. Met al deze adviezen wensen wij u graag een onbezorgde herfst en een goede immuniteit!
Dit artikel is bijna letterlijk overgenomen van dietistenpraktijk Gottswaal

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Zoek op trefwoord/onderwerp

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Onderwerpen