Adviezen voor de stoelmasseur

stoelmassage

Een veel gehoorde opmerking tijdens onze stoelmassage werkzaamheden; “hoe houden jullie dit werk de hele dag vol, dat is topsport wat jullie doen”. De hele dag masseren vergt inderdaad de nodige oefening maar een goede werkhouding, gezonde voeding, de juiste focus en voldoende ontspanning maken het mogelijk dat een stoelmasseur makkelijk 7 uur per dag effectief kan werken.

Belang van afwisselende werkhouding

Een van de voordelen t.o.v. andere stoelmassage aanbieders is dat we naast massage ‘op de stoel’ ook shiatsu massage ‘op de mat’ aanbieden. Dit heeft voordelen voor de werknemers maar ook voor ons masseurs. Alleen stoelmassages geven is een behoorlijke belasting voor de rug en schouders, zeker als de masseur relatief klein is en de persoon die op de stoel behandeld wordt groot van postuur is.

Shiatsu op de mat

Veel medewerkers kiezen voor shiatsu massage wat voor de bedrijfsmasseur een welkome afwisseling is t.o.v. de werkhouding bij stoelmassage, dat voornamelijk vanuit staande houding wordt gegeven. Het voordeel van shiatsu op de mat, dat op de knieën wordt gegeven, is dat de masseur ‘boven’ de cliënt werkt en zo zijn/haar lichaamsgewicht en ‘hara’ (het zwaartepunt van het lichaam) beter kan benutten. Traditionele shiatsu is in feite minder belastend dan stoelmassage, waarbij de masseur meer ‘vanuit de rug’ werkt. Het verschil in werkhouding bij stoelmassage en shiatsu massage demonstreert deze video.

De juiste voeding voor een stoelmasseur

Dat gezonde voeding van belang is om goed te kunnen functioneren geldt zeker voor een masseur. Een ontbijt van een zelfgemaakte shake van fruit en andere toevoegingen zoals bijenpollen, vitaminen en ‘supervoeding’ zijn een prima start van de dag. Het komt regelmatig voor dat medewerkers ‘s ochtends onderzoekend onze drankjes bekijken met de vraag wat er vandaag weer allemaal inzit………
Gedurende de dag is het van belang om voedingsmiddelen te gebruiken met een lage GI om de bloedsuikerspiegel gelijkmatig te houden. Biologisch volkorenbrood is hier een prima voorbeeld van. De vochthuishouding is het beste op peil te houden met water en groentesap. Voldoende vocht en bij voorkeur basisch voedsel, zijn belangrijk om de werkdag in vorm te blijven.

Focus en intentie van de masseur

Van groot belang bij het massagewerk van zijn focus en intentie. Beiden van grote invloed op het effect en het resultaat van de behandelingen; Focus op degene die behandeld wordt en focus op de lichaamshouding en energie van de masseur zelf.
Aandacht, iets wat in onze jachtige overprikkelde wereld nogal eens over het hoofd wordt gezien, of het gebrek eraan, is bij het geven van massage doorslaggevend voor een goed resultaat, zeker als het gaat om behandeling van klachten.
De intentie bij het masseren spreekt voor zich. Wat is je ‘drive’ als masseur en wat wil je met je behandelingen bereiken. Gesteld wordt dat zelfs de gedachten van een masseur van invloed zijn op de massagebehandeling. Maar goed dat masseurs over het algemeen positieve en enthousiaste mensen zijn.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Zoek op trefwoord/onderwerp

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Onderwerpen